Da det engelske fotballandslaget gikk ned i knelende BLM-hyllest før kampen mot Ungarn lørdag, ble de møtt med en vegg av piping fra 35.000 barn på tribunene.

Ungarn hadde blitt nektet å ha sitt vanlige publikum til stede på åpningskampen i Nations League. Begrunnelsen var at ungarske supportere angivelig skal ha kommet med rasistiske tilrop fra tribunen under tilsvarende oppgjør i fjor.

Som erstatning var 35.000 ungarske barn invitert for å heie på sine helter på det ungarske landslaget.

Før kampstart knelte de overbetalte engelske spillerne som vanlig, i det som startet i 2020 som en hyllest til Black Lives Matter, men som man nå sier er en del av fotballens kamp mot rasisme.

Men de ungarske barna lot seg ikke imponere, og satte i gang en massiv pipekonsert.

Den engelske forsvarsspilleren Conor Cody var skuffet over reaksjonene, skriver ESPN.

– It’s massively disappointing. It’s important that people understand why we’re trying to do it… You don’t want to hear them things, but it’s important we keep on doing what we’re doing, to make people talk about the situation.

England-sjef Gareth Southgate sa til The Guardian at han var veldig overrasket, og antydet at barna led av «nedarvet tankegods» fra sine eldre.

Men de ungarske barna fikk støtte og applaus fra Zoltan Kovacs, som er minister for internasjonale forhold og kommunikasjon.

For å gni skikkelig salt i engelskmennenes skrubbsår på knærne, vant Ungarn kampen 1-0 etter scoring på straffespark.

Ikke glem boklansering 9. juni:

Kjøp billetter her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.