Samme dag som det ungarske fotballandslaget noterte en overbevisende og historisk seier over England, sendte lagets fans en klar beskjed om hvem de er villig til å gå ned på kne for.

Blant de flere hundre ungarske supporterne som reiste til Wolverhampton for Nations League-kampen, bar noen HLM-T-skjorter og et banner hvor det sto «HUN LOVES MARY» – Ungarn (Hungary) elsker (jomfru) Maria. Under sto forkortelsen HLM, en ganske utilslørt referanse til BLM, Black Lives Matter.

På det ungarske landslagets supporterside på Facebook, Ultrasliberi, finner vi et bilde av HLM-supporterne supplert av et sitat av hva Ungarns statsminister Viktor Orbán sa i juni ifjor etter at landslaget ble kritisert for ikke å knele før sine kamper:

– Ungarere kneler for Gud, for fedrelandet og for kvinnen de elsker.

Under forrige kamp i Budapest fikk Ungarn kritikk for at fansen, nesten utelukkende barn, buet ut de engelske spillerne da de gikk ned på kne før kampen. Englands tilhengere svarte med fiendtlighet og høylytt sang da den ungarske nasjonalsangen ble spilt før avspark.

Ungarn sto oppreist. De vant kampen 4–0 og påførte England det verste nederlag på hjemmebane siden 1928.

Les Erlings glitrende kampreferat!

England knelte hele kampen, tapte 0-4 hjemme mot Ungarn

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.