I 1954 opplevde det engelske fotballandslaget sitt største tap gjennom historien, da de ble ydmyket av Ungarn i Budapest og tapte 7-1. Men det som skjedde i kveld er på mange måter verre.

For den gangen var Ungarn rangert som verdens beste fotball-landslag, med superstjernen  Ferenc Puskás på laget.

I kveld, på Molineux i Wolverhampton, tapte det engelske laget 0-4 mot et ungarsk lag uten stjerner. Det er en historisk ydmykelse. Sist England tapte en landskamp med slike sifre på hjemmebane var et 1-5 tap mot Skottland i 1928.

Som vanlig gikk England ned i knestående før kampen, i denne rituelle, ydmykende gesten til ære for Black Lives Matter (selv om de har endret forklaring underveis).

Men denne gang kom spillerne aldri opp av knestående. Det ser ut til at de engelske spillerne ikke kjenner til formaningen til Frank Zappa:

Remember: It’s a big difference between kneeling down and bending over!

Ungarn stilte med selveste Orbán både på tribunen og som midstopper! Da ble knelende engelske idioter et lett bytte.

Ungarns statsminister Viktor Orbán koste seg på Molineux stadion i Wolverhampton, England. Hans navnebror Willi Orbán spilte midtstopper. Foto: AP /Jon Super /NTB

Gary Lineker er en tidligere superspiss, som blant annet ble toppscorer i VM i 1986. Han har vært programleder for  Match of the Day siden slutten av 90-tallet. Lineker er kjent for sin oppsummering av hva fotball dreier seg om:

Football is a simple game: 22 men chase a ball for 90 minutes and, in the end, the Germans always win. 

Lineker var ikke særlig imponert over de engelske spillerne, og vurderer nå å konsentrere seg om cricket.

Tilskuerne viste sin misnøye med det engelske landslaget. Det var pipekonsert, og supportere forlot stadion lenge før kampslutt. The Guardian skriver:

What the England manager got was a new and worrying low – the heaviest defeat of his near six-year England tenure, the nation’s worst home loss since 1928 and a mutiny among the home crowd here at Molineux.

The fans had started to make for the exits when Roland Sallai scored his second goal of the evening to put Hungary 2-0 up, the boos ringing out, and it was at that point that everything fell apart for Southgate’s team.

England har nå spilt fire kamper i Nations League. De har to uavgjorte og to tap, og ligger på bunnen av tabellen. På fire kamper har de kun scoret ett mål, på straffespark.

Den eneste ripen i lakken for de ungarske heltene er en ynkelig episode mot slutten av kampen, hvor Gazdag på en utspekulert, usportslig og usmakelig måte klarte å påføre Stones sitt andre gule kort, og dermed utvisning. Helt unødvendig, svært urettferdig, og en skam for det ungarske landslaget. Gazdag klarte å legge en demper på den massive ungarske triumfen.

Men uansett: Engelske knehøner klarer hverken å stå imot ungarske barn, eller ungarske fotballspillere. England risikere nå å rykke ned en divisjon i Nations League.
Det ble en festlig aften i kjelleren hos naboen!

England bør snart begynne å fokusere på fotball, og parkere woke i noen tiår. Ungarn på sin side leder faktisk gruppen, til tross for konkurrenter som Tyskland, Italia og England.

Puskás gliser nok fra øre til øre, der oppe.

35.000 barn pep ut et knelende engelsk landslag


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.