Som Liverpool-supporter var det enkelt valg på TV i dag. Men ti minutter ut i kampen, ble det kjent at Erling Braut Haaland hadde scoret sitt andre hattrick på en uke. På to omganger.

Det er nesten umulig å forstå hvilken prestasjon vi snakker om. På sine fire første kamper scoret Haaland seks mål! Superstjernen Sergio Agüero klarte fem mål på sine fire første kamper, og brukte 11 kamper på ti mål. Haaland er allerede på ni!

Man så Guardiola glise da Foden la opp til det ene målet i forrige kamp. For hvis Foden hadde vært en skikkelog person, så hadde Haaland scoret åtte mål på de fire første kampene. Dette så vi Guardiola reagere på, da Foden var en idiotisk brite.

I dag så jeg Haalamd glise med Foden etter at han ble byttet ut en stund før slutt- Haaland gidder ikke krangle, og Foden skjønner omsider hvem som er den nye sjefen. Så nå klapper de hverandre på skuldrene.

Nå har Haaland scoret ni mål på sine  fem første kamper i Premier League. Man må bøye seg i støve for en Bryne-fyr.

Ett mål i  neste kamp betyr at Haaland tangerer en rekord som er over tretti år gammel. To mål, så er han historisk.

Jeg forstår at ikke alle er så interessert i fotball. Men dette er en helt annen historie, som like gjerne kunne handlet om en gitarist. Det handler om mennesker som overvinner alt.

Haaland er i ferd med å utvikle seg til en fotballspiller i verdensklasse. Det er en enorm prestasjon for en gutt fra Bryne.

Ja da, jeg vet at han bodde mye av barndommen i England. Men la oss rogalendinger skryte litt, da.

For Erling Braut Haaland er i stand til å bli verdens beste fotballspiller. Gary Lineker er ganske imponert:

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.


Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.