Egentlig hadde jeg ikke tenkt å skrive om denne begredelige prestasjonen. Men når Englands elendige manager går ut med hyllest av eget lag etter en patetisk opptreden mot et sterkt svekket Italia, så kan jeg ikke la være.

Southgate mener at England spilte bra fotball i store deler av kampen mot Italia. Han var bedre da han misset på straffe under fotball-EM i 1996, i semifinalen mot Tyskland selvfølgelig. Sammenlignet med de andre straffeskytterne var Southgate som en liten miniputt.

– Vi hadde ballen mest og flere avslutninger på mål enn Italia. I store deler av kampen spilte vi riktig bra, sa landslagstreneren til Sky Sports. (NTB)

Slik avslører Southgate nok en gang sin totale mangel på fotballforståelse. England var ikke i stand til å angripe. De spilte ballen frem og tilbake. Foden forsøkte, men selv når Grealish fikk komme inn var det null potens på det engelske laget. Resultatet er at England, fotballens fødeland, rykker ned fra øverste gruppe i Nations League.

De møtte et historisk dårlig italiensk landslag, men italienerne hadde i det minste en viss vilje, og vant fortjent. Jeg har sjelden tjent enklere penger, da oddsen på italiensk seier ga hele 3,30 i odds.

Jeg tipper så å si aldri penger på oddsen, men dette kunne ikke unngås. Dessuten har jeg sluttet å heie på England etter 48 år, på grunn av den patetiske knelingen.

Italia har jeg alltid likt, både landet, folket, maten, musikken og den fantastiske fotballen de leverer. I 1982 var vel jeg den eneste i Norge som holdt med Italia i den berømte kampen mot Brasil, hvor den røykende og halvkriminelle Rossi scoret tre mål mot verdens beste lag, kanskje gjennom tidene.

Bruno Conti ble en av mine helter, på linje med Keegan, Cruyff og Pele.

Og EM i 2020, som ble spilt i 2021, åpnet igjen min kjærlighet til italienske «gategutter». Men nesten hele laget var skiftet ut, og det italienske laget som møtte England i går hadde ingen Chiellini eller Chiesa. De var uansett gode nok til å slå England. Det engelske landslaget har blitt så vant til å knele at selv om de har sluttet å knele før hver kamp, så virker det som at de tror skal knele hele kampen.

Les også:

Et fantastisk fotball-EM skal avgjøres: Forza Italia!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.