England har et godt U-landslag, men Spania var favoritter i dagens finale i U21-EM i fotball. Tross alt har det samme spanske årskullet vunnet både EM i U17 og U19, med samme trener.

Men England skapte de første store sjansene, og etter fem minutter er det kun flaks som forhindrer at Spania ligger under.

Dessuten har ikke det engelske laget sluppet inn ett eneste mål i hele mesterskapet, og hadde nok en lettere vei gjennom semifinalen. England møtte Israel, mens Spania etter litt slit endte med å knuse Ukraina som har imponert stort tidligere i mesterskapet.

Heldigvis viste NRK kampen, slik at jeg kunne følge den med stor interesse.

Etter 12 minutter skaper Spania en brukbar sjanse, men skuddet går utenfor ca 40 centimeter. Englands keeper Strafford virket dog å ha kontroll over situasjonen.

England var best den første halvtimen, og Spania virket delvis rystet. Men målene uteble. Så tok Spania over og England presses tilbake i forsvarsposisjon.

En middelmådig første omgang ser ut til å ende uten scoringer, men England treffer treverket på en flott heading av Colwill rett før pause. Så legges det til hele fem minutter, og så scorer England på frispark rundt tre minutter på overtid! Målet krediteres Liverpool-spiller Curtis Jones, som helt uten plan blir truffet i ryggen og deretter kan se ballen havne i nettet.

Den norske dommeren feirer scoringen ved å dele ut to gule kort til spillere og to røde kort til trenerassistenter, uten at det var så enkelt å forstå hva som skapte konfliktene.

Spania ser ut til å utligne etter 50 minutter, men VAR avslører en åpenbar offside.

Spania tar over kontrollen på kampen nok en gang, og England leverer ikke noe særlig. England skaper den første store sjansen etter 64 minutter, men den spanske keeperen forhindrer scoring.

Tre minutter senere er Spania nær utligning, men headingen går utenfor. Spania ser stadig sterkere ut.

Men det engelske laget våkner, og fra rundt 70 minutter går kampen inn i Ville Vesten-modus, med angrep i begge retninger. God underholdning en lørdagskveld!

Rett før slutt får England en god mulighet til å avgjøre kampen, men nok en gang forhindres de av glimrende keeperspill. Rett etterpå skaper Spania en stor sjanse, og kampen inngår seks minutter overtid i en dramatisk fase.

Så får Spania en tvilsom straffe etter syv minutter av overtiden. Så redder den engelske keeperen James Trafford. Først redder han et svakt straffespark, så topper han med å redde returen også!

Spania gjorde en klassisk tabbe ved å la den spilleren som ble felt selv, Abel Ruiz,  ta straffen. Den norske dommeren deler ut flere gule og røde kort til opprørte folk på benken.

Det hele ender med engelsk seier, så Spanias trener Santiago Denia Sanchez fikk ikke gjenta sine tidligere triumfer med de unge og talentfulle spanske spillerne.

England har ikke vunnet EM for U21 siden 1984, så dette er en stor triumf for alle som elsker engelsk fotball. Også den gangen slo de Spania i finalen.

For øvrig spilte det norske U19-landslaget uavgjort mot Island i går, etter en sur islandsk utligning i det 89. minutt som forhindret norsk suksess allerede etter to kamper i grunnspillet. Men jeg gikk glipp av kampen på grunn av andre forpliktelser.

Dermed har Norge 4 poeng etter to kamper i EM for juniorer, og det hele avgjøres mandag klokken 21.00, med kamp mot nettopp Spania. Norge trenger uavgjort for å være garantert avansement.

Senere i juli kan spesielt interesserte følge det norske damelandslaget i fotball-VM for kvinner.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.