Et elendig England tapte VM-finalen mot et spansk landslag som var boikottet av femten sutrende stjerner.

Fra første minutt var det en underholdende kamp, med høyt tempo og gode prestasjoner. England treffer tverrliggeren, og Spania har også sine sjanser. Men Spania virker sterkest, og har mest kontroll over ballen de første tyve minuttene.

Etter 28 minutter kommer målet! Elendig forsvarsspill fra Lucy Bronze utnyttes perfekt av Carmona, som også ble matchvinner i semifinalen mot Sverige. 1-0 Spania.

Spania starter best i andreomgang. Etter 49 minutter, en god sjanse. Bronze er håpløs for England, sier kommentatoren til Viaplay, og han har helt rett.

– Det er håpløst gjort av Lucy Bronze i forkant av Spanias 1-0-mål, sa ekspertene i NRK-studioet.

England leverte flott fotball i den dramatiske semifinalen mot Australia, og vant fortjent 3-1. I dag var det bare trist å se på laget som ikke fikk til noe som helst.

Så blir det verre da Spania får straffe etter VAR-vurdering omtrent i det 65. minutt. En korrekt avgjørelse, men uheldig for England. Og Bronze, som har hatt en forferdelig dag på jobben, oppfører seg som en idiot da hun forsøker å forstyrre straffetager Hermoso.

Så redder Englands keeper! Bronze burde fått minst et gult kort. Idiotisk opptreden. Hermoso misser sitt andre straffespark dette VM, ikke veldig imponerende.

Det slår meg underveis at selv om England leverer en nokså dårlig kamp i denne finalen, så ligger de på et helt annet nivå enn det patetiske norske landslaget. Jeg tror tiden hvor Norge slåss om medaljer i VM er over, men de kan sikkert prestere noe som imponerer woke-mafiaen i Pride-månedene. Fotballen har forlatt det norske landslaget.

Mens Spania slåss om VM-gull, og dominerer finalen i sitt tredje mesterskap.

Etter 75 minutter blir Greenwood liggende i flere minutter etter en liten berøring i ansiktet, det fremstår ekstremt pinglete, men det kan jo hende det var tøffere enn det så ut: Knock out ved en liten touch?

Kampen forstyrres av alt mulig mot slutten, og jeg forventer minst ti minutter i overtid, dette skriver jeg i 86. minutt. Fire minutter senere kommer fasiten: Hele tretten minutter er lagt til. England trenger bare ett eneste mål. Men det ser ikke ut som de har evner til å skape en eneste sjanse.

Spania vinner fortjent, og enda mer imponerende er det at hele femten spanske sutrehuer nektet å spille for landslaget under treneren Vilda.

Som The Guardian skrev i september 2022:

The Spanish women’s national team was plunged into crisis on Thursday night when 15 players declared themselves unavailable for selection for as long as Jorge Vilda continues as head coach.

De hevdet at Vilda hadde påvirket deres helse- og følelsesmessige tilstand og at de ikke ønsket å komme tilbake før en løsning er funnet. Vel, dere dummet dere ut, og gikk glipp av et VM-gull. Men med slike spillere på laget hadde det kanskje ikke blitt noe gull?

Vel, fuck your feelings. Triumfen gjør at Spania er ett av to land som har vunnet VM både for menn og kvinner. Før oppgjøret søndag var Tyskland eneste nasjon med den bedriften.

Det spanske fotballforbundet RFEF lot seg ikke presse av slike pingler, som de mener mangler verdighet.

The Federation responded with a strongly worded statement describing this as “unprecedented in the history of football”, a situation that “goes beyond sport to be a question of dignity”, and insisting that it would not give in to pressure.

RFEF understreket at de hadde rett til å utestenge disse spillerne for all fremtid, men valgte å ikke gjøre dette. Men de var samtidig helt klare og understreket at det ikke er spillerne som velger treneren, men motsatt.

Nå har Vilda ført Spania til sitt første VM-gull for kvinner noensinne, og femten sutrekopper kan bare sitte der og synes synd på seg selv.

England kan reise hjem med nok et nederlag, de vil trolig bare bli hyllet hjemme etter flere gode prestasjoner, særlig semifinalen mot Australia var imponerende, ren festfotball. Men i finalen var de ubrukelige, og slik er det å støtte og heie på England: Man har kun en garanti, og det er garantien om at man må tåle smerte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.