Det norske kvinnelandslaget åpnet VM mot vertene fra New Zealand. Det var ikke mye som imponerte, noe som ikke er uvanlig i en åpningkamp uansett kjønn. 

New Zealand på hjemmebane var gode i starten. Men kampen var preget av manglende presisjon og en haug av feilpasninger. Det norske forsvaret virket helt uten kontroll i starten, og de offensive stjernene, som Graham Hansen, Reiten og Hegerberg slet med å prestere.

Etter 18-19 minutter begynner angrepsrekka å våkne, men uten scoringer.

Midtbanen til det norske landslaget fremstår elendig. Taper dueller, klarer ikke å levere pasninger. Viaplays kommentator, som vel er søsteren til Hegerberg, sier det samme. Dette er ikke toppidrett.

Julie Blakstad viser noen lovende tendenser på venstresiden. Men feil etter feil preger de norske kvinnene.

– Norge har vært utrolig svake i frispillet, sier kommentator Andrine Hegerberg (Jeg er usikker på om det er henne, kun basert på stemmen).

Hele første omgang går forbi uten en eneste målsjanse, og svært få imponerende prestasjoner.

– New Zealand vinner absolutt alle dueller, sier kommentatoren.

Trøsten får være at de manglet evner til å skape noe. En helt elendig fotballkamp i første omgang.

Etter rundt 2 minutter i andre omgang scorer New Zealand, etter en fantastisk prestasjon fra høyrekanten, og en solid avslutning av Hannah Wilkinson. Ledelsen er helt fortjent.

Dette er det første målet New Zealand har scoret i VM-historien, ifølge kommentatorene.

Etter utseende ser Wilkinson ut som en mann, og dette antydes på Google også, men jeg er ikke sikker, for alt er jo redigert. Der brukes begrepet gay. 

Norge får en sjanse etter 58 minutter, men elendig avslutning.

Etter 72 minutter tenker jeg at Norge ikke har vist en eneste god prestasjon, bortsett fra en brukbar redning av keeperen. De klarer ikke de enkleste ting, det er på et sjokkerende lavt nivå.

Norge hever seg mot slutten. Graham Hansen treffer tverrliggeren etter rundt 80 minutter, uten en liten touch fra keeperen hadde skuddet kanskje gått inn.

Så viser Graham Hansen klasse rett etterpå, og dribler seg gjennom på høyresiden. Men ingen av de norske spillerne gidder å stille opp foran mål, så innlegget hjelper oss lite.

Men det hjelper lite når motparten får straffe etter idiotisk vifting med hendene rett før slutt. Men straffen treffer treverket! Da er det faktisk håp fortsatt, særlig siden ni minutter er lagt til.

Men det skjer ingenting, selv om det skapes noen små sjanser med dårlige avslutninger. Norge taper sin første kamp i årets VM. Norsk fotball er virkelig ikke mye å skryte av i 2023.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.