Norge måtte slå Filippinene med tre mål for å være helt sikre på avansement. Etter et par minutter med litt rot i åpningen tok Norge grep, og så leverte de virkelig varene.

Etter flere muligheter kom det første målet etter kun 6 minutter, og for et mål! Godt spill ender opp i et nesten perfekt innlegg av Thea Bjelde fra høyrekanten. Roman Haug står på svært skrått hold, men klarer det utrolige, og med en fantastisk volley sitter ballen i nettet i motsatt hjørne.

Scoringen minnet litt om Van Bastens berømte scoring i EM-finalen i 1988.

Dette var for øvrig Norges første scoring i mesterskap på 402 spilte minutter!

Graham Hansen tar virkelig grep i kampen, og Vilde Risa dominerer midtbanen fullstendig. Norge fortsetter med gode kombinasjoner, overlaps og flotte innlegg. Fin variasjon mellom korte og lange pasninger, og intensiv innsats de få gangene Norge mister ballen. Filippinene virker helt sjanseløse.

Så slår Hegeberg-erstatteren Roman Haug til igjen. Vilde Bøe Risa slår et perfekt innlegg på bakerste stolpe, hvor Romàn Haug igjen er plassert. Med en perfekt heading i riktig hjørne er keeperen sjanseløs. Dette er en av mine kjepphester, at man så å si alltid skal plassere headingen i det hjørnet innlegget kommer fra. Målet til Roman Haug illustrerer poenget mitt så perfekt at det varmet mitt fotballhjerte

Etter 23 minutter kunne Roman Haug scoret ekte hattrick (tre mål etter hverandre i samme omgang). Men headingen går rett på keeper. Etter 28 minutter fikk Roman Haug sjansen igjen, på et elegant hælspark etter flott forarbeid av Graham Hansen. Ballen blir reddet på streken ved at den treffer benet til en forsvarspiller, ellers er det scoring.

Så kommer 3-0 etter en halvtime. Graham Hansen med flott skudd fra rundt 25 meters hold, knallhardt og plassert helt borte i hjørne. Keeperen er sjanseløs. Graham Hansen har en fantastisk første omgang, og viser hvor idiotisk det var av Riise å plassere henne på benken fra start mot Sveits.

Kommentatorene skryter av den offensive høyrebacken Thea Bjelde, og hun gjør også mye bra. Men etter min smak ble det litt for mange feil og feilpasninger. Uansett godkjent.

Norge presser på videre, selv om Filippinene kommer til noen få kontringer. Første omgang ender 3-0, og Norge trenger bare nullen for å være sikret en 8-delsfinale. Min bønn er at Riise ikke tenker slik, og satser defensivt i andre omgang, men heller lar Norge fortsette festen.

Jeg har aldri sett et norsk kvinnelandslag levere i nærheten så godt som Norge gjorde før pause. De tre beste var Vilde Risa, Graham Hansen og Roman Haug, som leverte i verdensklasse.

Men Norge fortsetter det gode spillet, og etter 47 minutter kommer 4-0. Vilde Risa legger fram en litt vanskelig ball til Roman Haug, som flikker den fint videre til Frida Maanum på høyrekanten, og det flotte innlegget ender med selvmål.

Rett etterpå har Norge en god sjanse å gå opp til 5-0, men keeperen redder. Ballen får returen og skal plassere den fra fem meter i tilnærmet åpent mål, men felt bakfra, og roper på straffespark. Det får hun etter VAR.

Reiten tar straffen selv, og plasseren den trygt i mål. 5-0!

Det renner på med sjanser, jeg kan ikke nevne alle. Men det er mye flott fotball.

Etter 66 minutter får Sofia Harrison rødt kort etter en stygg takling av Mjelde. Norge leder 5-0 og får spille de siste 25 minuttene med 11 mot 10.

Tre minutter på overtid kommer 6-0, og Roman Haug blir dermed den første norske spilleren i historien som scorer hattrick i en VM-kamp.

– Nå har jeg det veldig bra. Jeg er utrolig stolt over hele gjengen. Det er en drøm som går i oppfyllelse å få lov til å spille VM, sa hattrick-helten til Viaplay etter kampen.

Samtidig sier kommentatoren at det aldri har blitt slått flere innlegg i en VM-kamp. Dessuten var de fleste innleggene av meget høy kvalitet.

Ingen var dårlige på et norsk lag som overbeviste fullstendig. Man kan stille spørsmål ved kvaliteten på motstanderen, men på en slik dag med festfotball fortjener det norske laget hyllest.

De to soleklart beste spillerne var selvsagt Roman Haug med tre scoringer, og Graham Hansen som med en fantastisk kamp på best mulig måte demonstrerte at hun er selvskreven i føsteelleveren. Også Vilde Risa leverte en meget sterk kamp, for å nevne de tre beste etter min mening.

Kampen endte 6-0. Nå venter 8-delsfinale mot Spania eller Japan. Dette blir nok en langt tøffere kamp. 8-delsfinalen spilles lørdag 10.00.