Små sprekker i den teokratiske muren: Journalistforbundet i Iran kritiserer myndighetene for å holde kolleger fengslet og sier for øvrig at «sikkerhetstiltakene er ulovlige». I dagens Iran er det på grensen til opprør. Utviklingen går ikke i regimets favør.

Flere enn 300 iranske journalister og fotojournalister har signert en uttalelse som kritiserer myndighetene for å «arrestere kolleger og frata dem borgerrettighetene deres», skriver lokale medier.

– De fikk ikke tilgang til advokatene sine, de ble avhørt og tiltalt før det ble holdt rettsmøter, står de i uttalelsen, som også inneholder krav om at alle pågrepne journalister må løslates.

Det iranske journalistforbundet sier i en uttalelse publisert i avisen Etemad at «sikkerhetstiltakene» er ulovlige (…) og i strid med pressefriheten».  (NTB-AFP)

Bare det at en lokalavis omtaler at tyve journalister sitter bak lås og slå.

– Over 20 journalister sitter fortsatt i varetekt i Teheran og andre byer, skriver den reformvennlige avisen Sazandegi søndag. I tillegg er flere andre kalt inn til myndighetene for avhør.

Hvis journalister tør opponere og insisterer på å gjøre jobben sin, dvs dekke opprøret, er det dårlig nytt for regimet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.