Tysk politi har rykket ut til en voldshendelse. Hendrik Schmidt/dpa via AP

En journalist i et tysk mediehus fikk sparken for å ha kalt Somalia et «shithole country», etter at en somalisk islamist gikk berserk med kniv. Journalisten står fortsatt ved sine uttalelser.

–  Somalia er et «shithole country», sa Jan Karon, journalist i det tyske mediehuset RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg).

Det var en kommentar til at en somalisk, islamistisk orientert mann plutselig hadde begynt å knivstikke og drepe tilfeldige personer på gaten.

Fria Tider omtaler saken, og siterer  Remix News.

I måndags började en somalier plötsligt hugga ner folk i den tyska staden Ludwigshafen. Två personer dödades och mannen ska enligt mediauppgifter ha ropat «Allahu akbar» i samband med dådet.

Jan Karon, en journalist på public service-bolaget RBB som vuxit upp nära brottsplatsen, kommenterade dådet på följande vis på Twitter:

«Somalia är ett shithole country med stenålderskultur. När en invandrare från Somalia knivhugger två personer och skadar två andra är det ett problem. När det här händer 800 meter från ens föräldrar, på platsen där man växte upp, är det chockerande».

Slik kommenterte de involverte saken:

Innlegget ble sett av venstreaktivisten Jasmina Kuhnke. Hun ble svært krenket, og startet en kampanje mot Jan Karon. Målet var å få hans  arbeidsgiver, RBB, til å gi ham sparken samt å få ham kastet ut av Twitter.

RBB viste ingen vilje til å forsvare sin egen ansatte, og lovet Jasmina Kuhnke i et innlegg at de ville ordne opp. Dermed ga de sin journalist Jan Karon sparken.

RBB var raske med å uttrykke at de «tar avstand fra all rasisme».

Karsons Twitter-konto ble også stengt, men senere gjenåpnet.

Jan Karon, som har polsk bakgrunn, legger seg imidlertid ikke flat av den grunn:

– Om personer som lever for å la seg krenke nå vil ha det til at jeg er høyreekstremist, rasist eller fremmedfiendtlig, siden jeg ikke vil vil holde munn om dette, så bryr det meg ikke. Slike voldshandlinger begås nå hver eneste dag i hele Tyskland, var hans kommentar.

 

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.