Jonis Josef Afrah Abdulle er en standup-komiker som er født i Skien av somaliske foreldre.

Abdulle avslørte i en podcast at han i 2019 møtte opp i NRK-programmet Nitimen påvirket av alkohol, kokain og «noe annet han ikke husker».

– Det som skjer, er at vi holder festen gående, og så kommer jeg til et punkt rundt 4–5 på natta hvor jeg får «blackout». Det var alkohol, det var kokain og noe annet jeg ikke husker, forklarer Abdulle lattermildt.

Videre forteller han at han våknet i senga si klokka 12 dagen etter og lurte på hvor alle tingene hans var, og at han ikke fant mobilen sin. Han logget seg deretter på Facebook og fikk en melding fra sjefen sin om at han hadde levert utrolig bra på Nitimen, skriver Dagbladet.

– Jeg kom inn for seint og hører meg selv si: «Sorry at jeg er sein, jeg glemte lommeboka mi, så jeg betalte taxisjåføren med telefonen min». Så satt jeg hjemme og tenkte at det var der telefonen min var, forteller Josef til rungende latter.

Les også: Erna Solbergs ektemann kjøpte pumpehagle for å beskytte henne

NRK-ansatt Stein-Gøran Nøstvik, som var produsent for den aktuelle episoden av Nitimen, hevder at han ikke visste at Abdulle var ruspåvirket.

– Jeg husker at vi fikk høre at han forsov seg, det var litt styr da han kom til studio. Hvis vi hadde fått noen inn døra vår som vi trodde var rusa eller fulle, så hadde vi ikke sluppet dem på lufta, i henhold til Vær varsom-plakaten. Folk som er fulle eller i annen form for rus, skal beskyttes mot seg selv og beskyttes overfor andre, sier Nøstvik.

Han hevder at Abdulle ikke hadde fått være med under sendingen om de hadde visst at han både var full og ruset på kokain og andre stoffer.

Imam i Drammen tiltalt for hatefulle ytringer

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.