En parodi på Socialdemokraterna gjør massiv suksess på YouTube. Videoen, som gjør narr av tidligere statsminister Stefan Löfven, er sett nesten 500.000 ganger. Viktor Klemming, som parodierer Löfven, mener misnøyen med landets største parti forklarer suksessen.

– Det är det största partiet som har haft makten länge och många är ju missnöjda uppenbarligen, sier han til Nyheter Idag.

Satiren tar utgangspunkt i Socialdemokraternas valgfilm fra 2018, hvor Stefan Löfven skal kjøpe seg en pølse, og får spørsmål om hva han vil ha. Så kommer flosklene.

– Jag vill ha ett samhälle där trygghet går före skattesänkningar. Så att vi kan anställa fler i vården, och alla får hjälp i tid, sier han blant annet.

Parodien går litt hardere til verks, og er ustyrtelig makaber, men også morsom for de som misliker svenske tilstander og liker mørk satire.

Den er absolutt verdt en kikk, se nedenfor.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.