New York har gitt ut en offentlig kunngjøringsvideo som skisserer de tre trinnene som innbyggerne bør ta i tilfelle et atomangrep.

Videoen, som ble utgitt mandag på NYC Emergency Managements YouTube-kanal, sier at New Yorkere bør gjøre følgende i tilfelle av «den store»:

  • Kom deg innendørs, og ikke bli i bilen
    Hold deg inne, og lukk alle dører og vinduer. Gå til en kjeller hvis mulig. Ta av og legg alle ytterklær i en pose hvis du har blitt eksponert
    Følg med på den nyeste informasjonen

Byrådet i New York ga ingen detaljer om hvordan eller når et atomangrep kan skje, og sier på sin nettside at sannsynligheten for at et skal skje i eller i nærheten av New York City er «veldig lav», men la til at det er viktig at newyorkere vet hva de skal gjøre i slike tilfeller.

«Ettersom trussellandskapet fortsetter å utvikle seg, er det viktig at newyorkere vet at vi forbereder oss på eventuelle overhengende trusler og gir dem ressursene de trenger for å holde seg trygge og informert,» sa beredskapsleder Zach Iscol.

Forskere ved Louisiana State University utførte denne måneden flere datasimuleringer for å vurdere virkningen av globale og regionale atomkonflikter på verdenshavene. De konkluderte med at enhver konflikt vil gjøre himmelen mørk, få temperaturene til å stupe og utslette mye av verdens sjøliv. Det vil skape en liten kjernefysisk istid.

Denne studien kommer etter atomkrigstrusseler som følge av Vladimir Putins invasjon av Ukraina. Russlands utenriksminister Sergei Lavrov advarte i april om at det var en «alvorlig» risiko for atomkrig.

Alexei Zhuravlev, et medlem av Putins parlament, utstedte trusselen mandag – og sa «det vil ikke være noe igjen» av de amerikanske kystene etter treff med Russlands nye Sarmat 2-atomvåpen, og at soppskyen vil være «synlig fra Mexico».

The Independent   nbcnewyork   nypost

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.