Stirling University forkaster litteraturen til den populære forfatteren Jane Austen. I et forsøk på å avkolonisere litteraturen erstattes Austen med den mørkhudede forfatteren Toni Morrison.

Jane Austen has been replaced on a university literature course to help “decolonisation of the curriculum”.

The author of Pride and Prejudice has been replaced by Toni Morrison, an writer known for works about the African American experience, as the focus of an English module at Stirling University.

På denne måten skal universitetet bidra til økt mangfold på pensum. Nå skal det fokuseres mer på kritisk raseteori, ulikheter mellom raser, kjønnsidentitet og seksualitet.

 “The main topics covered will include racial difference and critical race theory, gender and sexuality.”

Rene 1984, altså.

Inspirert av Black Lives Matter-bevegelsen sier universitetsrektor, professor Gerry McCormac, at institusjonen må støtte en antirasistisk agenda i høyere utdanning.

Denne antirasismen inkluderer nedvurdering av britiske ikoner som Winston Churchill og Charles Dickens. Nå er det forfatteren Austen sin tur å bli kansellert og degradert.

Hun anklages for sin tilknytning til slavehandel, siden hennes far George Austen en gang skal ha vært medeier i en plantasje på Antigua.

Toni Morrison har av uforståelige grunner vunnet Nobelprisen i litteratur for sine dørgende kjedelige bøker. Austen har vært populær, lest og filmatisert i mange generasjoner.

Hun ble vel for populær. Nedenfor et lite klipp fra filmatiseringen av Pride and Prejudice, med en ung og smellvakker Keira Knightley i hovedrollen.

Jane Austen dropped from university’s English course to ‘decolonise the curriculum’ 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.