Ibn Warraq. Stillbilde: YouTube via DemoCast / cc by 3.0 / Wikimedia Commons. Omslag til «The Islam in Islamic Terrorism»: New English Review Press / Barnes & Noble.

Den multinasjonale amerikanske IT-kolossen Amazon har trukket den islamkritiske forfatteren Ibn Warraqs bok «The Islam in Islamic Terrorism: The Importance of Beliefs, Ideas, and Ideology» fra sine elektroniske bokhandler, kunngjør Warraqs utgiver New English Review Press søndag.

I en pressemelding konstaterer forlaget at Amazon har valgt å kansellere boken kort tid etter angrepet på Salman Rushdie, mens folk i Iran gjør opprør mot det islamske teokratiet. Warraqs bok forklarer motivasjonen som Rushdies overfallsmann finner i Koranen, poengterer utgiveren.

Ibn Warraq has been hailed as a scholar of great integrity, courage and intelligence by our century’s towering figure in Near Eastern Studies, the late Bernard Lewis of Princeton University. Ayaan Hirsi Ali credits him with inspiring her work, and Douglas Murray calls Warraq “one of the great heroes of our time.”

Forlagssjef Rebeca Bynum antyder at beslutningen er blitt tatt av unge mennesker som kommer ut fra universitetet uten å kunne tenke:

“Perhaps, like most tech companies, Amazon hires young and inexperienced people to run their operation,” said New English Review Press publisher Rebecca Bynum. “Unfortunately, I believe they have come out of the university system without the ability to reason properly. For just as Biblical exegesis cannot be accused of promoting hatred of Christians, neither can honest criticism of the Islamic holy texts be a cause of hatred. No text, religious or otherwise, should ever be above criticism. Indeed, I was under the impression that idea had been settled after the Inquisition, but apparently not.”

Det er ikke første gang en bok fra New English Review Press blir bannlyst. Også en bok om grooming-skandalene i Storbritannia er tidligere blitt kansellert av Amazon:

Amazon’s banning of the Warraq book follows on the heels of their earlier banning of another NER Press title, “Easy Meat: Inside Britain’s Grooming Gang Scandal” by Peter McLoughlin, which chronicles the actions, or rather the inaction, of the police, social services, justice system and government in the face of the widespread phenomenon of very young British girls being groomed and then pimped out and held in virtual sex slavery by gangs of grown men.

Det er ikke gitt noen begrunnelse for fjerningen av Warraqs bok, og en klage ble avvist etter mindre enn to timer, opplyser forlaget.

«The Islam in Islamic Terrorism» er tilgjengelig hos andre elektroniske bokhandler, som Barned & Noble.

Islamkritikeren Robert Spencer langer ut mot Amazons beslutning i PJ Media. Mens Elon Musk ser ut til å ønske større ytringsfrihet på Twitter, som han nettopp har kjøpt, går Amazon i motsatt retning, skriver han.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.