En analyse av data fra millioner av forsikrede i helseforsikringsselskapet BKK ProVita avdekker betydelig høyere grad av bivirkninger fra covid-vaksine enn hva det offisielle Paul Ehrlich-instituttet har rapportert. De nye dataene er et «alarmsignal», sier styremedlem i BKK, Andreas Schöfbeck.

Andreas Schöfbeck har analysert dataene til millioner av forsikrede personer. Resultatene viser at antallet bivirkninger av covid 19-vaksine er mange ganger så høyt som det rapporteres fra det offentlige Paul Ehrlich Institut (PEI).

– Etisk feil ikke å snakke om det

– Tallene analysen vår avdekket er veldig langt unna de offentlige tallene. Det ville være etisk feil ikke å snakke om det. Andreas Schöfbeck

Schöfbeck bemerket at BKK ProVita har registrert sterkt økende diagnostisering av vaksinebivirkninger. Fra begynnelsen til midten av tredje kvartal 2021 fikk 216 695 forsikringstagere i BKK legebehandling for vaksinebivirkninger. 7665 tilfeller av komplikasjoner fra andre vaksiner ble ekskludert.

Til sammenligning bemerker WELT at Paul Ehrlich Institut bare registrerte 244 576 bivirkningsrapporter utløst av covid 19-vaksiner på 61,4 millioner vaksinerte mennesker frem til 31. desember 2021. Schöfbeck bemerket at dataene han og teamet hans evaluerte bare dekker 10,9 millioner forsikringstakere over bare syv og en halv måned – mens vaksinasjonskampanjen i Tyskland har pågått i 14 måneder.

– Analysen vår viser at vi har å gjøre med en klar underrapportering. Ifølge realistiske beregninger har våre forsikringstagere gjort 400 000 legebesøk på grunn av vaksinasjonskomplikasjoner.

–La oss anta at disse tallene ekstrapoleres til hele året og til hele befolkningen i Tyskland. I så fall har 2,5 til tre millioner tyskere eller fire-fem prosent av de vaksinerte, mottatt legehjelp på grunn av bivirkninger av koronavaksinen, sier Schöfbeck.

– Én ting er klart: Folk følte seg så dårlig at de gikk til legen

Den massive underrapporteringen er ifølge Schöfbeck, et produkt av rapporteringssystemet:

– Legene får ikke betalt for å rapportere bivirkninger av vaksine og prosessen svært tidkrevende. Det er rett og slett umulig å rapportere alt. Men én ting er klart: Folk følte seg så dårlig at de gikk til legen.

I et brev til PEIs direktør Paul Cichutek datert 21. februar skriver Schöfbeck:

– De nye tallene er et betydelig alarmsignal som må tas i betraktning når vaksinene brukes videre. Fare for folks liv kan ikke utelukkes.

Welt: Mehr Impf-Nebenwirkungen als bisher bekannt

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.