En helsearbeider gjør seg klar til å sette en AstraZeneca-vaksine mot koronasykdom i Ebersberg utenfor München den 22. mars 2021. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB.

Tyske leger med pasienter som har helseplager etter korona­vaksinering, unnlater som oftest å rapportere det til helse­myndighetene. Prosessen er komplisert, og det mangler offisielle retningslinjer for behandling av vaksine­skader.

Det går frem av undersøkelser som er utført av Welt am Sonntag.

I flere byer landet rundt har det oppstøtt støttegrupper der vaksineskadde hjelper hverandre og utveksler erfaringer både med symptomene og møtet med helsevesenet, skriver den tyske avisen.

Ikke sjelden er legene hjelpeløse:

Allmennleger er ofte ikke fortrolige med det kliniske bildet, også fordi det ennå ikke finnes retningslinjer for symptomer eller behandling.

Dermed er veien kort til å protokollføre noe annet. Vera, en kvinne som ble med i en selvhjelpsgruppe i Augsburg da smerter etter tredje vaksinedose tvang henne til å avbryte studiene, fikk høre av en spesialist hun ble henvist til av fastlegen, at hun sannsynligvis hadde mentale problemer – og hun er ikke alene om å få høre akkurat dét.

Legen til et annet medlem av den samme støttegruppen fortalte vedkommende at han ganske riktig mistenkte vaksineskader, men at han foretrakk å sette diagnosen «long covid». I hele støttegruppen på tolv personer er det kun én som er blitt registrert som vaksineskadd, og vedkommende arbeider selv i helsevesenet.

Terskelen for å rapportere om vaksineskader er nemlig høyere:

På spørsmål fra Welt am Sonntag bekreftet familielegen til et av støttegruppens medlemmer at hun langt fra rapporterte alle mistenkte vaksineskader til myndighetene. «For å gjøre det må man utarbeide en egen rapport. Hele prosessen tar minst en time. Det har jeg ikke tid til. Jeg vet ikke om noen kolleger som ville gjøre det heller.»

Også Virchowbund, foreningen av privatpraktiserende leger i Tyskland, uttaler at prosedyren for rapportering av vaksineskader er «for lang og for tidkrevende», og etterlyser en enklere, digital prosedyre.

Dermed er det ingen tvil om at den offisielle statistikken over helseskadene som skyldes koronavaksinering, er grovt upålitelig.

Ifølge Paul Ehrlich-instituttet, som er det tyske legemiddelverket, er det pr. 1000 vaksinedoser rapportert 0,2 alvorlige reaksjoner, og blant dem som nevnes er tromboser, infeksjoner i hjertemuskelen og ansiktslammenser. Offisielt sier instituttet at det ikke mistenker betydelig underrapportering.

Men politikerne er langt fra overbevist. Selv helseminister Karl Lauterbach har uttrykt bekymring for vaksineskader.

Fra Big Pharma er det liten hjelp å få. I studiene de gjennomførte etter testingen som skjedde forut for godkjenningen av koronavaksinene, fantes ingen klare indikasjoner på alvorlig skaderisiko. Men de testet ikke på flere enn ca. 40.000 personer, og kunne dermed vanskelig statistisk fastslå bivirkninger som manifesterte seg hyppigere enn én gang pr. 10.000.

Det var dermed først etter utrullingen at man oppdaget mange farlige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen.

De farmasøytiske selskapene er fåmælte idet Welt am Sonntag spør om hvor mange alvorlige bivirkninger de mistenker. Selv er de fritatt for ansvar i kontraktene de inngikk om salg av vaksiner til EU.

Hvem vil stole på dem neste gang de øyner en sjanse å innkassere risikofrie milliardbeløp fra løgnaktige og autoritære politikere som med mediers hjelp kan skjule sine spor og bringe skeptikere til taushet?

Men Tysklands helseminister reagerer i det minste, selv om han ikke får gjort noe. Hva skal vi si om våre egne politikere?

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.