Mens andre land nærmest kappes om å sanksjonere Russland, legger regjeringen her seg på en forsiktigere linje. Det gjelder både våpen og sanksjoner. Mens Danmark stenger luftrommet for russiske fly, velger Støre-regjeringen å se det an og skyve EUs sanksjonsregime foran seg. Man viser til at det ikke er fattet noe vedtak om å stenge luftrommet.

Søndag formiddag ble det kjent at Danmark vil sperre luftrommet for russiske fly. Det vil også Finland, Tyskland, Storbritannia og en rekke østeuropeiske land. Men Norge følger foreløpig ikke etter.

– Norge vil slutte seg til EUs omfattende sanksjonspakke mot Russland. Sperring av luftrom for russiske fly er inntil videre ikke en del av EU-sanksjonene, selv om noen europeiske land på egen hånd har gått til dette skrittet, skriver pressevakt Wera Helstrøm i Utenriksdepartementet i en melding til NTB.

– Vi følger situasjonen og vurderer dette fortløpende, i tett dialog med våre europeiske partnere, fortsetter hun. (NTB)

Janne Haaland Matlary figurerte i Dagsnytt søndag og slo til lyd for å oppheve begrensningen på våpen til land i krig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.