Medlemmer av Talibans øverste råd. Foto: AP Photo / Mstyslav Chernov

Taliban har oppløst Afghanistans to valgkommisjoner, samt departementet for fred og parlamentariske spørsmål. Fra før har regimet stengt det afghanske kvinnedepartementet.

NTB-AP forteller om saken, og skriver at landets uavhengige valgkommisjon, og kommisjonen for klager knyttet til valg, er nå begge oppløst. Dette ifølge Taliban-regjeringens talsmann Bilal Karimi.

Han kaller de to kommisjonene for «unødvendige institusjoner i dagens situasjon» og sier at Taliban eventuelt kan etablere nye kommisjoner dersom det blir behov for dette.

Ifølge Karimi har Taliban også oppløst departementet for fred og parlamentariske spørsmål, som han betegner som «unødvendig» i landets nye struktur.

Taliban har tidligere stengt det afghanske kvinnedepartementet.

Dermed er de siste rester av det skrøpelige, afghanske demokratiet i ferd med å renskes ut av det nye, totalitære regimet. Det som står igjen, er et islamistisk regime med få muligheter til å drive et samfunn og brødfø en befolkning. Landet er på vei inn i mørket.

FN har allerede begynt å pøse milliarder inn i Afghanistan for at landet skal kunne klare seg gjennom vinteren.

Også Norge bidrar, les mer her:

UD øker støtten til FNs arbeid for sivile i Afghanistan

 

Støtt oss, gi bort et abonnement:  

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.