Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB

Den nye regjeringen i Tyskland vil slå følge med Norge og gå inn som observatør til FN-traktaten om atomvåpenforbud. Nå blir saken tema i Nato.

– Jeg venter at også forbudstraktaten vil bli adressert.

Det bekrefter Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forkant av alliansens utenriksministermøte i Riga tirsdag og onsdag neste uke.

Ifølge Stoltenberg vil saken trolig komme opp som del av en bredere diskusjon om rustningskontroll som er planlagt under ministermøtets første dag.

NTB er kjent med at både Norge og Tyskland kan vente hard medfart fra atomvåpenmakter på møtet. Det er utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) som representerer Norge, mens Tyskland sender utenriksminister Heiko Maas. Han representerer den avtroppende storkoalisjonen i Tyskland, men tilhører det sosialdemokratiske partiet SPD og ventes også å få en rolle i den påtroppende regjeringen.

Den påtroppende trafikklyskoalisjonen i Tyskland varsler i sin regjeringsplattform at den i likhet med Ap-Sp-regjeringen i Norge vil delta som observatør når landene som har undertegnet FN-traktaten om atomvåpenforbud, samles til sitt første partsmøte i Wien neste år.

Det har vakt reaksjoner i Nato, og Stoltenberg understreker at det fortsatt er enighet i alliansen om at medlemslandene ikke kan undertegne traktaten.

– Men det er ulike syn på å observere den, konstaterer han.

Les også:

Ap glir østover igjen

 

Julegavetips! Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:
Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.