Jeg savner bare noe i TV-samtalen om Sverige: årsaken til at svenskene ikke klarer å manne seg opp, men sitter «handfallna» og ser på, som Helena sa, er nok feminiseringen av samfunnet: De svenske mødrene har i mange år oppdratt guttene sine til å la være å ta igjen. De er blitt mammagutter. Derfor undrer muslimske gutter stadig over hvorfor svenske gutter er så «redde». De tror nesten ikke at det er sant at det kan være så lett å skremme dem og rane dem.

Vil svenskene ta seg sammen og gjøre noe med voldssamfunnet? Neppe. De som kanskje derimot kan gjøre noe, er ikke-muslimske innvandrere fra land som har tidligere erfaring med islam. Men er de tilstrekkelig glad i Sverige til å forsvare det? I hvert fall kommer de til å organisere seg for å gjøre motstand mot islam når staten ikke gjør det. Vi vil få en balkanisering med mange forskjellige aktører, tror jeg. En av de sterkeste antimuslimske stemmene i Sverige er kurderen Sanandaji, og i Norge har vi Farahmand. Det vil bli flere slike stemmer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂