Frankrike strammer inn antall visum som gis til innbyggere fra Algerie, Marokko og Tunisia, melder NTB. Landene gjør for lite for å ta imot migranter som har tatt seg ulovlig inn i Frankrike.

– Det er en drastisk beslutning, men den er nødvendig fordi disse landene nekter å hente tilbake statsborgere som vi ikke ønsker eller ikke kan ha i Frankrike, sier regjeringens talsmann Gabriel Attal til radiostasjonen Europe 1.

Etter at et diplomatisk fremstøt overfor de tre landene ikke førte fram, besluttet President Emmanuel Macron å redusere antall visum som gis til landene. Antall visum Algerie og Marokko blir halvert fra 2020-nivået, mens visum til Tunisia blir redusert med en tredel.

– Det var dialog, det var trusler. I dag iverksetter vi truslene. Vi håper at svaret vil bli mer samarbeid med Frankrike, slik at vi kan anvende immigrasjonsreglene våre, sier Attal.

 

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂