Merkel ville at Marokko, Tunisia og Algerie skulle klassifiseres som trygge å returnere migranter til. Hennes forslag ville gjøre det vanskelig for migranter fra disse landene å få asyl i Tyskland. Men nå har opposisjonen blokkert forslaget. De Grønne og Die Linke (stiftet i 2007 med utspring i kommunistpartiet) sier nei.

Ulla Jelpke, som er talskvinne, politiker, journalist og marxist fra Die Linke, sier at homofile blir forfulgt i alle de tre landene og at menneskerettigheter, politisk forfølgelse, drap og tortur er vanlig i Marokko og Algerie i tillegg til at Tunisia har erklært en permanent unntakstilstand.

Die Linke har 64 mandater ut av 631 i Forbundsdagen og De Grønne har 63. De har flertall sammen med Sosialdemokratene (SPD) som har 193 mandater – totalt 320 mot Merkels CPUs 311. Dette politiske bildet vil snart se annerledes ut.

Ulla har ingen planer om å gi seg. 

Dieter Lauinger, en politiker fra De Grønne, la til at den lave graden av asylgodkjenning for migranter fra de tre landene, ikke betyr at landene er trygge. Kun 2,8% av migranter fra nordafrikanske land fikk innvilget asyl i fjor.

 

Så hva skjer med alle de som ikke får asyl, hvis de ikke kan sendes tilbake til Marokko, Tunisia og Algerie? De får vel da også indirekte asyl i Tyskland? Denne beslutningen sender helt feil signaler i en tid hvor Europa trenger å bremse strømmen av migranter fra Afrika og Midtøsten.

Innenriksminister Thomas de Maiziere kommenterte at beslutningen var en «dårlig dag i vårt arbeide med å stanse illegal innvandring».

Det tyske valget er i september. Nå er det vel flere velgere som mener at Tyskland ikke er så trygt lenger heller – for tyskere.

Daily Express

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂