Stillbilde: Euronews / YouTube.

Nesten 300 av de 450 migrantene i Brussel som siden mai har sultestreiket for permanent oppholdstillatelse i Belgia, har sluttet å ta til seg væske, sier Médecins du Monde, som følger situasjonen på stedet.

Ifølge hjelpeorganisasjonen er flere av de sultestreikende, som allerede er fysisk og psykisk svært avkreftet, nå så svake at de kan dø når som helst, skriver Die Zeit.

Både menn og kvinner, overveiende fra Marokko og Algerie, startet protesten mot slutten av mai i en kirke sentralt i Brussel og ved to universiteter. De forlanger oppholdstillatelse i Belgia etter å ha bodd i landet uten papirer i årevis. Ansvarlig statsård Sammy Mahdi har så langt avvist noen kollektiv løsning.

Ifølge Tages-Anzeiger har migrantene, noen av dem også fra Pakistan, Nepal, Palestina og Nigeria, hittil arbeidet ulovlig i Belgia. Noen av dem har forgjeves søkt om asyl.

Det skal være i alt mellom 100.000 og 150.000 personer i Belgia uten oppholdstillatelse.

Situasjonen er også blitt en politisk sak, da det fransktalende sosialistpartiet PS og det grønne partiet Ecolo har truet med å gå ut av regjeringen og med det fremkalle en regjeringskrise hvis noen av de sultestreikende dør, skriver Brussels Times.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!