52 prosent av dem som fikk tilbakekalt statsborgerskap eller oppholdstillatelse får ny oppholdstillatelse, viser tall Noas har innhentet. Noas mener det viser at myndighetene «plager asylantene unødig». En mer nærliggende konklusjon er at selv myndighetene ikke har respekt for lover og regler. Over hele Europa blir ikke utvisningsvedtak effektuert. Migrantene vet det og saboterer derfor utvisningsvedtak. De vet de ikke blir hentet.

Nylig drepte en tunisier to svensker i Brusssel. Abdesalem Lassoueds sak er et grelt eksempel på en person som myndighetene visste var farlig. Tunisiske myndigheter hadde sogar begjært ham utlevert fra Belgia, men ingenting skjedde.

Lassoued var også innom Norge og søkte asyl. Han kunne like gjerne levd ulovlig her.

Men slike historier gjør ikke inntrykk på hverken Noas eller Klassekampen. De ser ikke sammenhengen.

Mange mennesker kunne vært i live eller unngått brutale møter med voldelige migranter, hvis myndighetene hadde vært opptatt av deres sikkerhet.

De er mer opptatt av migrantenes sikkerhet. Statistikken taler sitt tydelige språk.

Det er nesten så man ikke tror det man selv leser:

Av 272 personer som fikk statsborgerskapet sitt tilbakekalt av UDI siden 2017, er bare seks personer returnert.

På et hvilket som helst annet område av samfunnet ville en slik statistikk ført til oppvask og innstramming. Men ikke på migrantområdet. Her synes man slappheten er et bevis på at alle bør få bli.

Da er Europa i samme situasjon som USA der Biden-regimet har åpnet grensen på vidt gap og importert 6-8 millioner mennesker fra hele verden. De slipper inn uten noen form for kontroll, får gratis transport inn i landet og innkvarteres på gode hoteller i byer som New York.

Vi har fått en godhetsindustri som arbeider for fremmede, men betales av skattebetalerne.

Nå heter det ikke «langsomt ble landet vårt eget», etter en bok av historikeren Sverre Steen. Nå heter det «langsomt ble landet tatt fra oss».

52 prosent av de tidligere asylsøkerne som er blitt fratatt norsk statsborgerskap eller oppholdstillatelse, har likevel fått bli i Norge.

Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas), mener tallene viser at Utlendingsdirektoratet (UDI) plager folk unødig, skriver Klassekampen.

Av dem som får tilbakekall av statsborgerskap og oppholdstillatelser, viser tallene Noas har hentet inn fra UDI, at 52 prosent får en ny tillatelse etter at statsborgerskap eller oppholdstillatelse er trukket tilbake.

Av 272 personer som fikk statsborgerskapet sitt tilbakekalt av UDI siden 2017, er bare seks personer returnert.

– Det at det åpnes en tilbakekallssak, har store konsekvenser for dem det gjelder. Selv om det ikke ender med tilbakekall, så er det en lang periode med usikkerhet og frykt, som er svært belastende, sier seniorrådgiver Elin Berstad Mortensen, seniorrådgiver i Noas, til Klassekampen.

En person kan bli fratatt statsborgerskap eller oppholdstillatelse dersom vedkommende har snakket usant om forhold av vesentlig betydning for vedtaket om opphold i Norge.

(©NTB)

IS-jihadisten som myrdet svensker i Brussel var illegal båtmigrant

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.