Den terrormistenkte Brussel-skytteren har sittet i fengsel i Sverige. Dette opplyser svenske utlendingsmyndigheter.

Den tunisiske terroristen Abdesalem Lassoued, som drepte to svensker og skadet en tredje i Brussel mandag kveld, oppholdt seg i Sverige med delvis andre identitetsopplysninger, opplyser Migrationsverket til Aftonbladet. Lassoued har aldri hatt oppholdstillatelse i nabolandet.

Den misstänkte terroristen har även befunnit sig i Sverige mellan 2012-2014 och efteråt lämnats ut enligt Dublinförordningen till ett annat EU-land. Detta efter ett okänt fängelsestraff.

Det var en terrorhandling rettet mot Sverige, sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M).

– To svensker er skutt og drept med kaldt blod. Alt tyder på at det er en terrorhandling rettet mot Sverige og svenske borgere, sa Kristersson på en pressekonferanse tirsdag formiddag.(NTB-Fredrik Ljone Holst).

Ytterlig en svenske skal være såret i terrorangrepet.

Belgisk påtalemyndighet bekreftet tidligere tirsdag at mannen som er mistenkt for å ha drept to svensker i Brussel, er død, skriver NTB. Lassoued er en kjent islamist som angrep og drepte to svenske fotballtilhengere. Han hadde da oppholdt seg ulovlig i Belgia i flere år.

Les også:

Brussel-terroristen er en kjent jihadist med ulovlig opphold i Belgia

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.