Brussel, hovedstad i Belgia og EU, har som mange andre byer i det vestlige Europa en raskt voksende befolkning av muslimske innvandrere.

Tirsdag kveld ble en syrisk migrant knivstukket i Brussel. Politiet ble sendt til en eiendom på Chaussée de Haecht i den innvandrerdominerte bydelen Schaerbeek etter meldinger om et drapsforsøk.

«Vi kan bekrefte at 1. august rundt klokka 22.30 grep politifolk fra Brussel Nord politisone inn på Chaussée de Haecht etter et slagsmål», sier talspersonen for statsadvokaten i Brussel, Stefan Vandevelde. «De ga assistanse til en skadet person i trettiårene mens de ventet på nødetatenes ankomst. Livet til offeret er for tida ikke lenger i fare».

Det blodige drapsforsøket rammet en 30 år gammel syrisk statsborger. Han skal ha blitt knivstukket gjentatte ganger. Tre syriske statsborgere mistenkt for angrepet rømte fra stedet og er fortsatt på frifot, ifølge lokale medier.

Et øyenvitne hevder at knivstikkingen skal ha vært forårsaket av et arrangert ekteskap mellom to familier som gikk galt.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.