Fra en forestilling i regi av English Tour Opera i 2018. Stillbilde: YouTube.

English Touring Opera (ETO) har meddelt 14 av sine musikere at de ikke vil få fornyet arbeidskontrakten sin fra våren 2022. Operaselskapet vil prioritere «økt mangfold», heter det i et brev til musikerne i alderen 40 til 66 år, som deretter blir stående uten jobb.

Samtidig har ETO kunngjort at de vil rekruttere 12 nye musikere.

Blant dem som må gå fra orkesteret, som i øyeblikket kun har hvite musikere, er det flere som har jobbet i operaselskapet i opp mot 20 år, skriver Daily Mail. Selv om musikerne har hatt frilanskontrakter, har de likevel ansett det som faste jobber.

I brevet til musikerne, som er gjengitt av den engelske avisen, skriver ETO-sjef James Conway at beslutningen ble tatt i samsvar med klare retningslinjer fra The Arts Council England, som er selskapets hovedsponsor. Der bestrider man imidlertid å ha oppfordret til å avskjedige musikere.

Musikernes fagforening fordømmer operaselskapets opptreden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂