Aggressive unge menn angriper og truer studenter i Karlstad i Sverige. Studentforeningen varsler nå om utryggheten og oppfordrer studentene til ikke å gå hjem alene.

Studenterforeningen ved Karlstad universitet slår nå alarm om at studenter har blitt truet av aggressive gjenger som beveger seg på campus-området i nordlige Kronoparken. Aggressive unge menn prøver å selge narkotika, og har angrepet studenter. Gjerningsmennene beskrives som menn mellom 20 og 30 år, og problemene har nå blitt så store at politiet har vært involvert.

Campus-området består av studentleiligheter i Kronoparken, som er et boligområde med innbyggere fra 110 forskjellige land. Området har i flere år vært preget av utrygghet og kriminalitet, med skyting og narkotikasalg. I fjor styrket politiet sin tilstedeværelse i Kronoparken, og kameraovervåking er på plass for å forhindre kriminalitet.

Men studentene føler seg truet og studentforeningens nestleder Barsha Yilmas beskriver i et intervju med Sveriges Radio situasjonen som uholdbar.

«Det är gäng som trakasserar studenter. Budskapet vi går ut med är att ingen får gå hem ensam i det här området,» sier Yilmaz.

«Man måste vara försiktig, de ger sig på alla.»

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂