Stuart Scheller var oberstløytnant i US Marine Corps. Etter fadesen i Afghanistan, og etter å ha luktet røyken fra møkka i 17 år, sier han nå at han frasier seg sin stilling, kun tre år før han har opptjent full pensjon og helseforsikring resten av livet.

I don’t want any VA benefits. I’m sure I’m entitled to a hundred percent. I, you know, breathe on the smell and smoke of burning shit for years. I don’t want any of it. All I asked for was accountability of my senior leaders.

Grunnen til at han trekker seg fra sitt elskede marinekorps er at ingen ledere er villige til å ta ansvaret for de feilene som ble gjort i forbindelse med tilbaketrekningen fra Afghanistan. Da han stilte spørmål rundt dette i en tidligere video ble han fratatt sin kommando.

Han kunne holdt ut i tre år i en meningsløs rolle, og dermed sikret sin pensjon. Men han klarte ikke, og melder nå at han sier opp sin stilling i marinekorpset. Han orker ikke å være del av en enhet hvor lederne ikke er villige til å ta ansvar for sine feil.

I want to be clear that I love the Marine Corps. I think, you know, there’s been a fascination with special forces over the last 15 years, special forces people that come in in the middle of the night and they killed the biggest targets that the United States has.

And I have much respect. I worked in [Marine Special Operations Command] for a year, but what I’ll say is the conventional Marine on the ground who has to smell burning shit. Who, when I was in Ramadi, I was exposed to it so much that burning shit actually smelt like bacon and eggs.

And I grew to enjoy the smell. Those people who are there every day, don’t get to leave the next morning or in the middle of the night, who go outside the wire, get blown up, bring their Marine back and then go back out there the next day. They don’t get the credit they deserve and they deserve accountability. ….

Nå oppfordrer han folk til å følge ham:

You have no idea what I’m capable of doing. To all the congressmen, senators, every media station, across the globe, to all the rich philanthropists, I appreciate the support and I’m going to need your support. …

I don’t need a single dollar. I just need every single person that’s willing to go back outside the wire every single day to wear a blue collar and just go into work every single day and feed their families, those are the people that I need.

Follow me and we will bring the whole fucking system down. I am honorable. You can ask any Marine who served with me for 17 years. I dare you to ask them all and find out what I’m made of. We’re just getting started.

Breitbart

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂