En mann ble torsdag formiddag alvorlig skadet i et knivangrep på en skole i Esløv i Skåne. En mindreårig gutt ble arrestert. I Helsingborg ble en mann skutt på åpen gate, og kjørt til sykehus i en privat bil.

To grove voldsepisoder i nabolandet på samme tid er nesten ikke av nyhetsinteresse lenger. Det har blitt for vanlig. Volden har blitt normalisert.

Rett før klokken 10 torsdag formiddag gikk alarmen i Helsingborg. Det har vært skyting på Norra Stenbocksgatan, litt nord for sentrum. En mann er ført til sykehuset med antatte skuddskader.

Området er sperret av, og politiet bedriver tekniske undersøkelser. Samtidig etterlyser politiet vitner til skyteepisoden, melder SVT.

Lærer kvinstukket

En time tidligere melder Aftonbladet om en alvorlig hendelse på en ungdomsskole i Eslöv. En lærer har blitt angrepet på Källebergsskolan, angivelig med kniv.

En gutt på 15 år er pågrepet, mistenkt for ugjerningen. Han skal være elev ved skolen. Politiet løsnet skudd under pågripelsen.

Klockan 08.41 på torsdagsmorgonen fick polisen larm om en pågående händelse vid en högstadieskola i Eslöv.

– På plats kan vi konstatera att en man ligger skadad och han förs till sjukhus med ambulans. Utanför skolan anträffar vi en person som grips i samband med händelsen, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen i region Syd.

Hendelsen etterforskes som drapsforsøk. Den mistenkte skal ifølge vitner ha vært maskert og iført hjelm og skuddsikker vest. Politiet er på plass med store ressurser og snakker med lærere og elever.

Ifølge Göteborgs-Posten er mannen ført til Skånes universitetssjukhus i Lund med alvorlige skader.

Eslövs kommun skriver på sin hemsida att det finns ingen anledning till fortsatt oro efter det att den ensamme gärningsmannen gripits. Elevernas vårdnadshavare kommer att få besked så snart eleverna kan hämtas på ett ordnat sätt, skriver SVT.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂