USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet.

– Viseutenriksministeren var veldig tydelig i å få kineserne til å forstå faktagrunnlaget for det vi snakket om, enten det var om menneskerettigheter eller brudd på løfter gjort av Kina, som for eksempel Hongkongs høye grad av autonomi, sier amerikanske myndigheter.

Kina på sin side ba viseutenriksminister Sherman om å slutte å demonisere landet da de møttes i den kinesiske byen Tianjin søndag.

Sherman er den høyest plasserte i president Joe Bidens administrasjon som har besøkt Kina, og håpet er at besøket kan bedre forholdet mellom verdens to største økonomier.

En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina.

– Håpet er kanskje at ved å demonisere Kina kan USA på et vis gi Kina skylden for sine egne strukturelle problemer, skriver det kinesiske utenriksdepartementet i et referat fra samtalen mellom Sherman og viseutenriksminister Xie Feng.

I forrige uke sa amerikanske myndigheter at samtalene var en mulighet til å vise Kina hvordan «ansvarlig og sunn konkurranse ser ut», men at de ville unngå konflikt.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂