68’er-generasjonen er født etter de som bekjempet nazismen. De/vi ville gjerne ha en stor oppgave: Opprør mot autoriteter og autoritære. Slik kom kampen mot «fascismen» til å være en permanent utfordring. Hele tiden ble det trukket paralleller til tredveårene. Spørsmålet var ikke om, men hvor langt vi hadde kommet på veien mot en ny fascisme.

Med Trump fikk vi svaret. Noe skjedde med Vestens elite med valget av Trump. På 60-tallet var vi en avantgarde som satte sitt preg på samfunnet. Men vi satt ikke med makten. Det gjør dagens radikalere. Du finner dem i styrerommene og redaksjonene. Det er det nye og unike.

Derfor ble «krigen» mot Trump så nådeløs. For å beseire ham måtte de ty til løgn: Russia collusion og to riksrettssaker.

Jeg satt akkurat og hørte represetanten Matt Gaetz fortelle på Bannons Warroom om høringen i dag med FBI-sjef Christopher Wray. Gaetz kunne i detalj fortelle om da Li Meng Yan kom til USA og ble avhørt av FBI. I oktober 2020 var hun på et seks timer langt intervju. Hva skjedde med informasjonen, spurte Gaetz. -Vi behandlet dem som en kontraetterretningsoperasjon, svarte Wray. FBI behandlet altså den viktigste varsleren om pandemien som en mulig fiende. Gaetz fortalte at på Lis telefon lå en korrespondanse med sjefen for Kinas Center for Disease Control, hvor han bekreftet ting om viruset og pandemien. Dette var informasjon av største viktighet i en pandemi som har tatt livet av nær 600.000 amerikanere.

Men FBI lot det ligge. De foretok seg ingenting.