Bill Priestaps håndskrevne notat rev grunnen vekk under FBI-ledelsen. Det sies at Priestap ville ha ryggen fri. Nå har han gått i dekning.

FBI-sjef Christopher Wray fortsetter å dekke over for agentene som har deltatt i å felle nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Kongressrepresentantene Jim Jordan og Mike Johnson  ba i et brev Wray om å få intervjue agenten Joe Pientka, som deltok i det famøse intervjuet med Flynn 24. januar. Den andre var Peter Strzok.

Jordan og Johnson ga Wray frist til 18. mai. Men Wray har ikke svart overhodet.

«Because Director Wray has declined to respond to our request, we are forced to write to you directly,» Jordan and Johnson wrote in an extraordinary letter to FBI agent Joe Pientka, who participated in the January 2017 White House interview that led to Flynn’s prosecution.

Det er en sabotering av Kongressens rolle som overoppsyn og kontrollorgan.

Wray har hele tiden trenert forespørsler om dokumenter og intervjuer. Selv etter at informasjon kom ut om at FBI-ledelsen satt og planla hvordan de skulle ta Flynn, velger Wray taushet.

Jordan og Johnson har også skrevet brev til advokaten til sjefen for kontraetterretningen, Bill Priestap. Det var hans håndskrevne notat som utløste et skred. I det skrev Priestap at FBI-sjef Comey og McCabe diskuterte hvordan de kunne «to get him to lie, so we can prosecute him or get him fired.»

Jim Jordan og Mike Johnson nekter å la det bli med det. De vil til bunns i FBIs sammensvergelse mot Flynn og Trump.

 

Where is Christopher Wray?’ GOP lawmakers say FBI director ignoring them — and push ahead for key interviews

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.