Christopher Wray har spilt en lite fremtredende rolle i offentligheten. Han har valgt å beskytte sine ansatte, men nå må noe av skittentøyet vises frem. Det er ingen vei utenom. Her i justiskomiteen i Representantenes hus 5. februar 2020. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

FBI-sjef Christopher Wray har gitt internkontrollen ordre om å foreta en gjennomgang av FBIs håndtering av Michael Flynn-saken.

Vedtaket er en innrømmelse av at alt ikke har gått riktig for seg. Wrays posisjon ble mer utsatt da Director of National Intelligence, Richard Grenell, offentliggjorde interne notater som viste at FBI-ledelsen 4. januar satt og diskuterte hvordan de skulle få Flynn til å lyve.

Notatene var gjort av leder av kontraetterretningen, Bill Priestap.

Sammen med andre avsløringer tipper det balansen i retning av de som krever at det tas et oppgjør med maktmsibruket under Obama.

Justiskomiteen i Senatet begynner høringer 3. juni og kontrollkomiteen har innkalt Bidens.

Speaker of the House Nancy Pelosi sa det var et misbruk av Senatets tid i en vanskelig tid for landet. Flertallsleder Mitch McConnell svarte at hun ikke burde snakke for høyt om bortkastet tid, som tvang først Representantenes hus og deretter Senatet til å holde på med Russland og Ukraina i månedsvis.

Demokratene er for øvrig i gang med å forberede en ny riksrettssak basert på grunnlagsmaterialet til Mueller-rapporten.