Emil Tranøy Aasheim (25) blir leder for Demokratene Stord. Foto: Studio Hjelm

Emil Tranøy Aasheim (25) er tidlegere leder i Sunnhordland FpU. Nå blir han leder for Demokratenes lokallag på Stord. En av sakene han engasjerer seg i er å forhindre byggingen av en moske i byen.

Det har tidligere stormet flere ganger rundt den unge politikeren, som nå gjør comeback etter mer enn et år utenfor politikken. Aasheim trakk seg fra FpU i april 2020.

Aasheim flyttet etterhvert til Stavanger, og ble nestleder i Stavanger FpU. Han kom stadig med utspill som skapte reaksjoner.

I 2019 beskrev Aasheim klimakrisen som en «feberfantasi», noe som også førte til kraftige reaksjoner.

Så ble han utskjelt som nazist etter å ha skrevet på Twitter 22. juli 2020:

«BLM og Antifa er de mest rasistiske organisasjonene vi har sett siden 40-tallet.»

Noen dager senere ble Aasheim nok en gang hengt ut som «nazisvin», bare fordi han påpekte det faktiske forholdet at en stor andel av norske journalister holder til på venstresiden.

Nå skal Aasheim lede Demokratene Stord. Han sier til Stord24 at han blant annet vil engasjere seg i å motarbeide at det blir bygd en moske i hjembyen.

Aasheim forklarer sitt valg overfor Document. Han sier at han har god kontakt med Geir Ugland Jacobsen fra tiden i FrP, og ønsker å støtte Jacobsen, Kent Andersen og de andre i partiet i jobben med å omforme Demokratene fra et mikroparti til et reelt politisk alternativ.

Jeg synes at FrP har sviktet velgerne grovt, og utsagnet fra Sylvi Listhaug om at nasjonalkonservative minnet henne om nasjonalsosialister var dråpen som fikk mange til å melde overgang til Demokratene.

For meg er det helt klart motstand mot multikulturalisme og globalisme som blir min kjernesak på nasjonalt nivå. Jeg ser overhodet ingen grunn til at den norske identiteten skal vannes ut med kulturer og verdier fra u-land, eller at politikere i Brussel skal bestemme hva vi foretar oss i eget land.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.