Trygve Barfot representerer Demokratene i Stord. 29. juli skrev han et avisinnlegg hvor han hevder at islam er «et konkurrerende samfunnssystem med egne lover, rettssystem, økonomisk system, politikk, skolesystem, leveregler og kultur».

Reaksjonene lot ikke vente på seg. FrP-leder Sylvi Listhaug mener Barfot tråkker over en grense, og beskriver utspillet som «helt forferdelig».

Overfor Stord24 har ho ikkje noko problem med å ta avstand frå utspelet frå Trygve Barfot på Stord, som ikkje ønskjer å handla i butikkar der personalet brukar hijab.

– Det er kjempeviktig å seia veldig tydeleg ifrå om at Framstegspartiet tek avstand frå ekstremisme, slik som alle andre gjer, seier Listhaug.

Det ble ikke regnet som ekstremt når en islamist nektet å ta vår kronprins i hånden. Men å mislike hijab er altså ekstremt. Det er vanskelig å forstå Listhaug annerledes.

Listhaug er aktiv for tiden, og bruker energien på å ta avstand fra nasjonalkonservative, SIAN og andre (mer ekstreme) krefter, som Den nordiske motstandsbevegelsen og minipartiet Alliansen.

Har Listhaug uttalt seg om hva som foregår i USA? Hun tok jo avstand fra Trump. Tar hun avstand fra president Joe Biden, som omtrent innleder en krig mot sin egen befolkning?

Trygve Barfot fra de norske Demokratene er et enklere mål enn USAs Demokrater for FrP-dronningen.

Barfot sa i eit intervju med Sunnhordland at han ikkje ønskjer å handla i matvarebutikkar der dei butikktilsette brukar hijab.

– Han står jo fritt til å gjera det, men eg meiner jo det er heilt forferdeleg. Ein ting er born, og der er Framstegspartiet tydelege på at me ønskjer eit forbod, men du kan jo ikkje nekta vaksne menneske å ha på seg eit hovudplagg.

Listhaug tar avstand fra brunbeising av FrP, men vil gjerne bidra til brunbeising av Demokratene.

For Fitjar på Stord har jo gjort sin plikt: De har tatt imot flyktninger. Men flyktningene blir ikke værende. Takknemligheten er fraværende.

– Dei fleste har jo flytta vidare, til større byar. Dei trekkjer saman der dei treff sine eigne, og det hadde sikkert eg òg gjort om eg skulle ha flytta til eit heilt anna land.

Den lokale representanten for FrP, varaordførar i Fitjar, Sigurd André Maraas, sier at han ikke bryr seg om integrering i det daglige. Han brenner mer for psykiatri og ungdom.

– Me ser at fleire og fleire ungdommar slit. Heldigvis har me ein flott vidaregåande skule i Fitjar med ein ungdomspsykolog og ekstra helsesøstre. Men det er viktig at me får fram at me satsar på ungdomspsykiatri. Når eg snakkar med ungdom, så er dei opptekne av dette, og lurer på kvifor FrP berre snakkar om innvandring? Men det er jo det journalistane likar å spørje om.

Sylvi poserer på en motorsykkel. Hun får vafler og kaffe. Men Trygve Barfot henges ut til tørk.

Hva slags Norge er det Sylvi Listhaug vil ha? Skal vi bare akseptere hijaber, burka, koranskoler? Når sier man at nok er nok?

Personlig kjøper jeg gjerne mat av en jente i hijab. Da møter man tross alt en person som jobber, og det bør hedres. Men samtidig vet jeg at mitt liv er null verdt hvis islam tar over. Jeg er ikke en del av «bokens folk», som jøder eller kristne, som kan velge å leve som en undertrykt, underkastet og ydmyket dhimmi.

Jeg er ateist, og islam er min dødsdom, hvis de får makten.

Trygve Barfot sier i en kommentar til Document at Listhaug gir Demokratene gratis reklame.

Vi var mange som håpet at Listhaug kunne være vår Jeanne d’Arc. Men skuffelsen ble stor. Mens jomfruen fra Orleans ofret livet, så sviktet Listhaug når det gjaldt som mest.

Det blir vanskelig å tilgi.

Stord24
Sunnhordaland (bak mur)

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂