Kajsa Ekis Ekman, svensk feminist og forfatter tilhørende på venstresiden, som ikke aksepterer den nye transideologien. Foto: Ekman/Instagram

Forfatteren og feministen Kajsa Ekis Ekman har nylig gitt ut boken Om könets existens, som kritiserer den postmoderne holdningen rundt kjønn. Boken skulle være temaet for en diskusjon på Mittuniversitetet om temaet kjønn og identitet. Men frykt for at noen skulle føle seg krenket førte til avlysning.

På torsdagen var det tänkt att det skulle hållas ett frukostseminarium på Mittuniversitetet med utgångspunkt i Kajsa Ekis Ekmans nya bok ”Om könets existens”.

Men arrangören Forum för genusvetenskap valde att ställa in evenemanget, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi tänkte att boken skulle vara en utgångspunkt för diskussion, men vi valde att ställa in eftersom vi såg att det blev alltför stor risk att det skulle bli en kränkande miljö för personer som skulle delta. Vi vill inte vara en plattform där människor blir kränkta, säger forskaren Sara Nyhlen, ledare för Forum för genusvetenskap, till DN.

Kajsa Ekis Ekman er forfatter, foredragsholder og feminist. Hun er antikapitalist og hører til langt ute på venstresiden. Men hennes syn på transpersoner, uttrykt blant annet i en artikkel i Aftonbladet i 2018,  har gjort at hun har blitt kansellert av sosialistene i Vänsterpartiet i Sverige.

Man fryktet at mennesker skulle føle seg krenket, og at man ville høre «transfobiske kommentarer» og oppleve «transhat». Det regnes som transhat er for eksempel hvis man påstar at kun kvinner kan menstruere, og at kun kvinner kan få barn. Det er også ansett som transfobisk hvis man ikke vil at 100 prosent biologiske menn skal få konkurrere med kvinner i idrett.

Kajsa Ekis Ekman vil ikke kommentere saken.

Nyheter Idag
Dagens Nyheter

Svensk feminist: Kvinner taper på at kjønn relativiseres

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.