Sauebonde på Lesbos fortviler etter at migranter har slaktet mange av dyrene hans. Skjermdump Twitter

På den greske øya Lesbos har gjeteren Fotis Giounis forsøkt å skape et levebrød for seg og sin familie. Men gjentatte ganger har migranter fra en leir i nærheten stjålet og slaktet dyrene hans. Ingen bryr seg.

I et klipp gråter Fotis og forteller at han ikke vet hva han skal gjøre for å redde dyrene sine.

– Jag har skapat allt detta genom att åka runt på cykel och sälja mjölk. Jag har bott i tält i fem månader… Och de förstörde allting på två timmar.

Han berättar om att migranterna har tagit sig in på gården medan han var borta i två timmar och slaktade fem får. Detta kort efter en annan attack som skedde veckan innan. Herden frågar sig hur migranter med 100 kilo kött på sig inte kan stoppas av myndigheterna. Han förfäras också över att beväpnade människor strövar omkring fritt i bergen och på deras gårdar.

Fotis ber ikke om erstatning. Han har bare et ønske om å få være i fred. Samnytt påpeker dessuten at mange av migrantene kan anses som overklasse sammenlignet med den fattige greske sauebonden, som altså har bodd i telt i fem måneder i et forsøk på å bygge opp en virksomhet for å forsørge sin familie. Han må nå oppholde seg blant dyrene for å beskytte dem mot migranter. Barna sine ser han lite til.Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂