Pastor Artur Pawlowski ble pågrepet av canadisk politi i Coutts, Alberta, for å ha holdt messe for streikende truckere. Han har nå sittet seks uker i isolat. Men utenfor fengselet samler menigheten hans seg til bønn og lovsang, noe som gjør inntrykk på andre innsatte.

Pawlowski har også flere ganger tidligere blitt arrestert for å holde gudstjenester med flere deltagere enn det koronarestriksjonene i Canada tillot.

En film av Pawlowski, som jaget politiet fra sin kirke, gikk viralt i april 2021. Gestapo er ikke velkommen her, ga Pawlowski uttrykk for den gangen.

“Can you imagine, those psychopaths,” Pawloski said to the camera as the officers walked away. “Passover. The holiest Christian festival in a year, and they’re coming to intimidate Christians during the holiest festival — unbelievable!”

Prest arrestert for å ha preket til truckerne, satt i isolat

Artur Pawlowski har sammenlignet undertrykkelsen han opplever i Trudeau-regimets Canada med det han opplevde under kommunistenes styre i fødelandet Polen.

Enligt sonen (Nathaniel) har domaren två gånger nekat pappan att bli frisläppt mot borgen med motiveringen att han är ”en fara för allmänheten” och att det vore orättvist, eftersom han har förmågan att samla in pengar.

– Det är en total laglöshet vi ser i vårt en gång så vackra land Kanada. Vår premiärminister har fängslat fler pastorer än kommunistiska Kina har gjort under de senaste två åren. Det är fullkomligt vansinne.

Bønn og lovsang utenfor fengselet

Medlemmer av Pawlowski’s menighet Streetchurch samler seg hver dag utenfor fengselet. Der ber de, fremfører lovsanger og blåser i sjofarer (et jødisk blåseinstrument) for å uttrykke sin støtte til pastoren og sin misnøye med Trudeau og hans regjering.

I telefonsamtal med församlingsmedlemmarna har Artur Pawlowski vittnat om att deras närvaro utanför fängelset förändrar atmosfären där inne.

Vid ett av dessa tillfällen ska den fängslade pastorn ha fått be med en grupp fångar till frälsning och helande, under den timme på dagen då han släpptes ut från sin isoleringscell. Detta efter att flera av internerna gråtit hela natten utan att förstå varför.

Nathaniel Pawlowski beskriver fengselet der faren sitter som en av de mest korrupte institusjonene i hele Canada. Men selv om situasjonen er forferdelig, så virker det som Artur har en oppgave i fengselet.

– Det är en mycket vidrig plats där människor blir utsatta för övergrepp, sier Nathaniel.

Artur tenker på samme måte, og skal ha sagt til den kristne medieprofilen Lance Wallnau:

– Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Det har vært flere demonstrasjoner til støtte for pastoren utenfor Canadas ambassade og konsulater i USA. Kongressen i delstaten Ohio har presentert en resolusjon der de oppfordrer USAs kommisjon for internasjonal religionsfrihet (USCIRF) om å legge Canada til på listen over land hvor regjeringen utfører eller tolererer krenkelser av religionsfriheten.

Pastor fängslad i 40 dagar – bön får fångar att omvända sig

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.