Det er ikke lov å si at George Floyd døde av noe annet enn politimannens kne på sin hals. Men det er ikke sikkert det var dét han døde av. Mange rettsmedisinske bevis sier noe annet, sa Tucker Carlson i natt. Floyd hadde en lang rushistorie, og 25. mai 2020 hadde han 11 enheter med fentanyl i blodet. Tre enheter er nok til å drepe et menneske. Men en mobb har i en uke drevet en aggressiv kampanje i Minneapolis. De forlanger at politimannen Derek Chauvin erklæres skyldig. Ellers …

Hvis utfallet av en rettssak er gitt på forhånd, er det ingen rettssak, men bare en prosess. Mange trekk i USA har de siste årene tydet på at USA ikke lenger har likhet for loven. Føderale myndigheter har selv lagt opp til det med behandlingen av Donald Trump og hans administrasjon. Nå er det en hvit politimann som står for retten. Da kan utfallet bare bli ett: skyldig.

I utvelgelsen av jurymedlemmer har det kommet frem at flere føler seg truet. De er redde for å ta vervet. Det er en jernring rundt rettslokalet. Men jurymedlemmenes privatboliger er ubeskyttet.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.