Politimannen som går inn i historien som mannen med kneet på nakken til George Floyd fikk 22 års fengsel. Chauvin hadde bedt om ny rettssak, men fikk avslag. Han ble gjort til symbol.

BLM-aktivister hadde omringet rettssalen og truet med opprør hvis Chauvin ikke ble kjent skyldig. Flere jurymedlemmer sto frem og sa at de ikke turde annet enn å kjenne ham skyldig. Det ble skapt et massehysteri rundt saken.

Floyd-familien fikk 27 millioner dollar, før dommen falt. Det var uheldig. En rekke slike omstendigheter falt ut til Chauvins u-fordel.

Venstrefløyen startet et stormløp ikke bare mot Chauvin, men mot politi overhodet og hvite mennesker i særdeleshet. Chauvin hadde ikke en sjanse.

Når man ser på behandlingen av drapet på Ashli Babbitt i Kongressen 6. januar blir kontrasten sterk. Hun ble skutt av en politimann, men myndighetene nekter å oppgi identiteten på politimannen som skjøt. Enkemannen går nå til sak for å tvinge frem hans identitet.

George Floyd var full av fentanyl da han døde og på videoen kan man høre ham si «I can’t breathe» lenge før han får kneet i nakken.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.