Bystyret i Minneapolis bestemte fredag enstemmig at George Floyds etterlatte skal få 27 millioner dollar. Det er den største erstning som noensinne er utbetalt før en rettssak har avgjort skyldspørsmålet.

“Our family is grateful for all those who care so deeply about George’s life and our loss, and this agreement is a necessary step for all of us to begin to get some closure,” George Floyd’s brother Rodney Floyd told Law&Crime in a statement. “George’s legacy for those who loved him will always be his spirit of optimism that things can get better, and we hope this agreement does just that – that it makes things a little better in Minneapolis and holds up a light for communities around the country.”

Arbeidet med å utnevne jurymedlemmer er i gang. Dommer Peter Cahill forandret tiltalen mot politimannen Derek Chauvin til tredje grad drap som kan gi 25 års fengsel.

Rettssaken må starte innen 29. mars.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.