Lørdag formiddag har det samlet seg mange menn i London sentrum. Det ser ut fra bildene til å være mange fotball-supportere og nasjonalistiske grupperinger. De sa at de kom for å beskytte Londons statuer fra Black Lives Matter som sier at de vil rive dem ned. Londons borgermester, Sadiq Khan, setter inn opprørspoliti for å «beskytte» statuene fra de som nettopp betrakter Churchill som en helt.

Det henger ikke på greip. Det som virkelig skjer nå er at konservative vanlige mennesker har fått nok og fotballfans, krigsveteraner og nasjonalistgrupper som allerede hadde organisasjoner har bestemt seg for å ta opp kampen mot hærverket. Men dette er grupper som Sadiq Khan kan gå til full krig mot. Disse mennene kan politiet slå med køller uten at noen bryr seg. De kan også da «vise» at det er disse mennene som er de virkelige fiendene av samfunnet og samtidig trekke oppmerksomheten bort fra Black Lives Matters krav om å fjerne symbolikk fra britisk historie.

Lederen av Britain First, Paul Goulding, er på plass:

A demonstrator shakes hands with Paul Goulding, leader of a far-right political group Britain First, as they speak ahead of a Black Lives Matter protest following the death of George Floyd in Minneapolis police custody, in London, Britain, June 13, 2020. REUTERS/John Sibley/NTB

Avisen The Sun filmer live fra London:
Britiske sosialistiske aviser som The Independent mener at Tommy Robinson og hans like bruker angrepene på statuene som en unnskyldning for å få støtte i folket og gå til angrep. Tommy Robinson oppfordret til action for nesten en uke siden etter hærverket av statuene:

“It’s no use sitting behind your keyboards when these masked up scumbags think they’re going to go rip Churchill’s statue down … the British public won’t sit by and watch that shit.”

Tommy Robinson vokste selv opp i et «fargerikt» naboskap og har alltid sagt at han og hans venner er fargeblinde når det gjelder hudfarge. Han vil ikke være tilstede i London selv, sa han.

The Independent gleder seg over innskrenket ytringsfrihet for sine motstandere:

Britain First and Robinson have been banned from Twitter, YouTube, Instagram, TikTok and most importantly Facebook, where they previously enjoyed audiences of millions.

Også statuer som symboliserer krigsminner er blitt pakket inn for beskyttelse.

 

Krigsveteraner har fått nok av hærverket og tar saken i egne hender. REUTERS/John Sibley/NTB

Black Lives Matter demonstrantene skal gå i en lang protestmarsj. Politiet har laget en barriere for å holde dem unna motdemonstrantene. I tidligere opptøyer er det som regel de venstreekstreme som går til angrep først mens bilder viser blødende hooligans som «har fått som fortjent». Nå er nok mange av fotballfansene allerede sinte på politiet som viste hvilken side de var på da de knelte for Black Lives Matter.

Det er mange venstreekstreme blant Black Lives Matter som ikke ser ut til å ønske seg en «fredelig demonstrasjon»:

A demonstrator is seen wearing a mask during a Black Lives Matter protest in London, following the death of George Floyd who died in police custody in Minneapolis, London, Britain, June 12, 2020. REUTERS/John Sibley/NTBDe overdrevne reaksjonene verden over på George Floyds død gagner ingen, aller minst de svartes egen sak. Tvert imot har det skapt et dypt skille som det blir vanskelig å reparere.

Imarn Ayton er en av lederne av Black Lives Matter i Storbritannia. Hun vil flytte alle statuer av alle menn som noensinne har sagt noe negativt om svarte til museum.

«I do I believe these statues should be moved to a museum I think it’s a win win for everyone. It no longer offends the black nation, but we get to keep our history and keep those that would like to see that.

«Any statue of people who has spoken negatively towards black people is going to be offensive. Any man.»

Men også Imarn Ayton ser at det har gått for langt. Hun ba demonstrantene om å holde seg hjemme for å unngå en full «rasekrig» med motdemonstrantene.

«I think everyone is very worried about any type of race war that could occur because that takes away from what we’re trying to achieve, which is abolishing institutional racism.»

Ikke alle svarte er enige i Black Lives Matters agenda. De to Hodge-tvillingene, som er kjendiser i USA, lagde denne videoen som viser en ubevæpnet hvit mann som blir drept av politiet og påpeker at ingen brydde seg om dette. «Tenk om han hadde vært svart!», sier de. Han døde akkurat som George Floyd, men i motsetning til Floyd så hadde han ikke rulleblad, sier de. De sier at mediene ikke bryr seg om hvite som blir drept av politiet fordi det ikke passer med deres agenda.

 

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.