George Floyd havnet på alles lepper og hans død – i Minneapolis-politiets varetekt – den 25. mai, 2020, har blitt gjenstand for utallige demonstrasjoner og markeringer i hans navn, slik som her i Berlin. Nå reises det tvil om han døde av kvelning eller av en overdose Fentanyl. Foto: Christian Mang / Reuters / NTB Scanpix

– George Floyd døde av en dødelig overdose Fentanyl, ikke av kvelning, hevder Earl Gray, forsvareren til politimannen som er siktet for å ha drept Floyd i Minneapolis, 25. mai i år. Forsvareren ber påtalemyndighetene frafalle alle siktelser mot hans klient.

Forsvareren leverte mandag inn kravet til påtalemyndighetene i Hennepin County. Basert på videoen fra et av politimennenes kroppskameraer, mener han at George Floyd kastet innpå 2 mg Fentanyl, et opioid som er 50-100 ganger sterkere enn morfin.

In Monday’s filing, Gray doubled down on the idea that Floyd swallowed drugs while the officers were attempting to take him into custody, pointing to the disappearance of a white spot on Floyd’s tongue in the body camera video. He argues it looks like “2 milligrams of fentanyl, a lethal dose.” (Fox9 News)

Hele videoen på vel 34 minutter kan sees her:

Offisielt døde George Floyd av kvelning, og politimannen Thomas Lane ble siktet for uaktsomt drap.

Ifølge Newsweek ble ikke fentanyl-forgiftning og nylig bruk og inntak av metamfetamin nevnt under dødsårsaker, til tross for at rettsmedisineren hadde ført de opp i rubriukken «andre viktige forhold».

The Hennepin County Medical Examiner listed fentanyl intoxication and recent methamphetamine use under «other significant conditions» in a summary of Floyd’s autopsy report released in June. Those factors were not listed under cause of death.

The medical examiner classified his May 25 death as a homicide, saying Floyd’s heart stopped as police restrained him and compressed his neck. (Newsweek)

Minneapolis officer’s attorney alleges George Floyd overdosed on fentanyl, says charges should be dropped

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂