Det brenner fortsatt i Minneapolis. 30. mai. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Guvernøren i Minnesota, Tim Walz, har beordret hele nasjonalgarden i delstaten, til sammen 2.500 mann, til utplassering i Minneapolis lørdag.

Det er første gang i delstatens 164 årige historie at det skjer.

Walz, som er Demokrat, har fått mye kritikk for en for passiv, unnviktende linje. Nå tar han bladet fra munnen: Det som skjer har ingenting med drapet på George Floyd å gjøre.

 

«By Thursday it was nearly gone and last night is a mockery of pretending this is about George Floyd’s death or inequities or historical traumas to our communities of color.»

During his Saturday morning press conference, Walz also thanked first responders «who are out there protecting our cities.»

«As they were taking incoming fire, improvised explosive devices and a highly evolved and tightly-controlled group of folks bent on adapting their tactics to make it as difficult as possible to maintain that order,» he said.

Det Wals snakker om er at det finnes små celler av aktivister med avansert utstyr som koordinerer angrepene. Deres mål er at politiet skal begå en fatal feil som så kan brukes til å hisse opp stemningen enda mer.

Det er en av grunnenen til at politiet evakuerte politistasjonen i distrikt 3. De tok ikke sjansen på at noe alvorlig ville skje, hvis de gjorde motstand.

Nå sier Walz at det er slutt på anarkiet.

Også i Kentucky ber guvernør Andy Beshear nasjonalgarden om hjelp til å holde orden i Louiseville.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.