Kolstadgata 7 – Google maps.

Den somaliske familien, med tre barn under 18 år og to voksne barn med adresse Kolstadgata 7 på Tøyensenteret, fikk ikke omgjort vedtaket om utkastelse fra sin kommunale bolig. Familien hadde for høy inntekt til å fortsatt ha krav på kommunal leilighet, men hadde ikke gjort seg klar til å flytte ut etter at de fikk beskjed om utkastelse. Dette til tross for at de hadde fått rikelig med tid. Det ble store oppslag i mediene. Og bystyret fikk plutselig en enkeltsak å håndtere etter at politikere ville reversere beslutningen.

I forkant av onsdagens møte i bystyret tok Venstre, Rødt, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti initiativ til et forslag om å reversere utkastelsen, og å la Jama-familien flytte tilbake i leiligheten.

Dette forslaget fikk imidlertid ikke flertall.

Høyre var blant partiene som ikke stemte for forslaget om å reversere utkastelsen. Dette begrunnet gruppeleder Anne Haabeth Rygg med at det ikke blir riktig for bystyret å gå inn i enkeltsaker, særlig ettersom det er klart at bydelen hadde sitt på det rene da Jama-familien ble kastet ut.

– Denne familien er ikke unik. Hvert år er det 172 utkastelser fra kommunale boliger, sier gruppeleder i Høyre, Anne Haabeth Rygg.

Familien får imidlertid vurdert lånesøknaden for startlån på nytt. I tillegg har en norsk nabo, Tonje Tornes, startet kronerulling for den somaliske familien. Det innsamlede beløpet er nå 1 550 610 kr.

Avisa Oslo

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂