Joe Biden sa før valget at han ville reversere Donald Trumps LHBTIQ-politikk, og det tok ikke mer enn én dag som USAs president innen han holdt ord. I en presidentordre fastslår han blant annet at transpersoner skal behandles som det kjønn de definerer seg som:

By the authority vested in me as President by the Constitution and the laws of the United States of America, it is hereby ordered as follows:

Section 1. Policy.  Every person should be treated with respect and dignity and should be able to live without fear, no matter who they are or whom they love. Children should be able to learn without worrying about whether they will be denied access to the restroom, the locker room, or school sports. Adults should be able to earn a living and pursue a vocation knowing that they will not be fired, demoted, or mistreated because of whom they go home to or because how they dress does not conform to sex-based stereotypes. People should be able to access healthcare and secure a roof over their heads without being subjected to sex discrimination. All persons should receive equal treatment under the law, no matter their gender identity or sexual orientation.

Det fikk Abigail Shrier, forfatteren av boka Irreversible Damage, som Amazon ikke ønsket å selge, til å utbryte at Biden ødelegger kvinneidretten:

Men denne forordningen rammer ikke bare kvinner. Også skoler og universiteter som står i opposisjon til postmodernismens virkelighetsforståelse, kan risikere kutt i offentlig støtte.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂