Det er fra bedriften Norasonde i Lillestrøm at smitten har spredd seg. Så langt er det avdekket 70 smittetilfeller som knyttes til dette utbruddet, ifølge kommuneoverlege Bettina Fossberg i Lillestrøm kommune.

NTB opplyser at «Norasonde er en kompetansebedrift som jobber for å realisere enkeltmenneskers muligheter for arbeid.»

Document kan opplyse at Norasonde tilbyr kurs i norsk og samfunnsfag som er vilkår for å få innvilget permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap.

Er du innvandrer mellom 16 og 57 år og har oppholdstillatelse som grunnlag for permanent oppholdstillatelse, skal kommunen gi deg opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Ordningen skal gi deg mulighet til å delta i arbeidslivet eller til videre skolegang.

Fra Norasondes nettside leser vi at selskapet er eid av flere kommuner samt Norsk Folkehjelp:

Norasondegruppen AS er eid av Viken fylkeskommune, kommunene på Nedre Romerike, samt Norsk Folkehjelp. Norasondegruppen AS har vedtektsfestet forbud mot uttak av overskudd.

– Dette er et stort utbrudd, og det er alvorlig. Så er det slik at de som bor i disse boligene stort sett ikke er i risikogruppene, så de har ikke nødvendigvis risiko for mer alvorlig forløp. Det viktigste er nå å stanse dette utbruddet, så det ikke sprer seg videre, sier Fossberg til Mitt Lillestrøm.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.